افراد با ریشه دندان ضعیف، دندانهای ناسالم و پوسیده، بینظمی شدید و دارای دندانهای برجسته کاندید استفاده از کامپوزیت دندان نیستند.
کامپوزیت ونیر، برای بهبود ظاهر دندانها و اصلاح مشکلات زیبایی استفاده میشود. برخی از کاربردهای کامپوزیت عبارتند از:
برندهای مختلف انواع کامپوزیت با کیفیت و قیمتهای مختلف را تولید و به بازار عرضه میکنند.
کامپوزیت دندان مادهای خمیری شکل است که در درجات مختلفی از رنگهای طبیعی دندان تا رنگهای سفیدتر موجود است. این ماده برای زیباسازی دندانها و طراحی لبخند و یا ترمیم دندانها به کار میرود.
هر لایه کامپوزیت به عامل باندینگ میچسبد و پس از اعمال هر لایه، به مدت ۱۰-۴۰ ثانیه در معرض نور کیورینگ قرار میگیرد. پس از ترمیم، دندان به شکل نهایی تنظیم و شکل دهی میشود.
این مرحله شامل فرم دهی به کامپوزیت برای طبیعی بنظر رسیدن و سپس پولیش کردن است تا سطحی صاف و زیبا برای دندان ایجاد شود.
. را برطرف میکند. سپس در مرحله دوم کامپوزیت دندان در طی چند جلسه اجرا میشود.
این موضوع ممکن است به ویژه در صورت استفاده در نواحی با فشار و اصطکاک زیاد مثل دندانهای جلو، اهمیت بیشتری پیدا کند. در جدول زیر میتوانید مهمترین معایب کامپوزیت دندان را به صورت خلاصه مشاهده کنید:
بنابراین نکته مهم برای جلوگیری از بروز پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت، انتخاب یک دندانپزشک زیبایی با تجربه و ماهر است.
مواد کامپوزیت: برخی از مواد کامپوزیت ممکن است واکنشهای آلرژیک یا شرایط کامپوزیت دندان حساسیتهایی را در بیماران ایجاد کنند که میتواند به درد و ناراحتی منجر شود.
در چنین مواقعی، پالیش کامپوزیت ضروری است تا رنگ و سطح صاف اولیه بازیابی شود. این فرآیند نه تنها زیبایی ونیرها را بازمیگرداند، بلکه به حفظ سلامت دندانها و جلوگیری از مشکلات بیشتر نیز کمک میکند.
درباره علائم پوسیدگی دندان و روش های جلوگیری از آن بیشتر بخوانید.
همچنین، لمینتها دارای ماندگاری بالا و مقاومت به لکهگیری هستند. با این حال، نصب لمینت سرامیکی نیاز به حذف بخشی از ساختار طبیعی دندان دارد و فرایند نصب ممکن است زمانبر و پیچیده باشد.
کامپوزیت دندان یکی از روشهای محبوب و مؤثر در زیباسازی و ترمیم دندانهاست که با مزایا و معایب خود همراه است.